pellets.halleforsnas.se
Värmepellets!

BooForssö pellets

Aktuellt

2013-04-11

Eldningssäsongen började lite tråkigt, när vår leverantör gick överraskande i konkurs och produktionen stod still i nästan två månader. Pelletstillverkningen i Forssjö kom igång igen i slutet av oktober och då hade en del av mina tidigare kunder redan hunnit beställa pellets från andra håll. Det är förståeligt, man vill ju vara säker på att man får pellets över huvud taget och många fyller sina förråd i god tid före vintern.

Under vintern har jag levererat pellets till mina kunder och kommer att fortsätta med det även nu under våren (som har tagit god tid på sig att komma hit), så länge behov finns. Under sommarmånaderna låter jag lastbilen stå. Vi har dock alltid ett mindre lager pellets alltid hemma för avhämtning. Men ring alltid först, vi har ingen bemannad butik utan tar emot kunder när vi är hemma. Kvällstid (inte alldeles för sent) och helger fungerar också bra, men som sagt, ring alltid först innan du kommer! :-)

Pelletstillverkaren har förresten inte någon fungerande hemsida ännu, utan vi hänvisar er till Per Stenegard, marknadschef och ansvarig för pelletfabriken i Forssjö. Han kan svara på era frågor om BooForssjö pellets. Han kan nås på tel. 0150-734 12.


. . .


2012-10-15

I dag blev det klart: Sandåsa Timber AB köper Forssjö Såg utanför Katrineholm, dess namn, koncepträttigheter samt lager, byggnader, mark och hela sågverket samt pelletsfabriken i Forssjö från BooForssjö Aktiebolags konkursbo. Forssjös kvalitetspellets ska leva vidare och förberedelserna för återstart av fabriken har påbörjats.

Sandåsa Timber AB är sedan tidigare en aktör inom bioenergi-sektorn. Sågverket i Åkers Styckebruk är fjärrvärmeleverantör och förädlingen i Sandåsa är producent av briketter. 

Vi räknar med att kunna återigen leverera pellets från BooForssjö inom kort. Hör av er så berättar vi mer!


2012-09-10
Det har hänt en del saker sedan den senaste uppdateringen...

Ni kanske har hört att min pelletsleverantör, Boo Forssjö, har gått i konkurs. Först påverkade det inte min verksamhet utan leveranserna flöt på som vanligt. En ny planerad ägare var villig att fortsätta med verksamheten och ägarbytet skulle ha ägt rum i fredags. Men affären blev inte av.

En av borgenärerna motsatte sig till affären och konkursförvaltaren fick lov att trycka på off-knappen. Tillverkningen och utlastningen av gods har stannats upp, tills vidare i alla fall. Ingen kan säga vad som händer härnäst och när vi får veta mer. Det enda vi vet att jag inte får några pellets från Forssjö och kan inte heller leverera något till kunderna. Jag har lite pellets hemma men de räcker inte länge.

Jag håller er underrättade i fall jag får hör något mer.


. . .


2011-02-24
...och i dag har jag fått beskedet att bilen är ännu inte klar. Det dröjer till fredagen innan jag får tillbaka lastbilen från reparationen. Jag är ledsen för detta, men förseningen är utanför min kontroll.


2011-02-23
Det tog lite längre än planerat att få lastbilen lagad. I dag har jag fått beskedet att jag får tillbaka den från lagningen under morgondagen, alltså torsdagen den 24 februari. Efter det kan jag börja leverera pellets igen.


2011-02-12
En av mina kunder undrade om jag hade slutat att sälja pellets när jag inte längre hade någon annons på Blocket. Nej, jag har inte slutat, men jag letar inte aktivt efter nya kunder nu när det är som besvärligast att leverera pellets.

För er som behöver fylla på sina förråd innan snön smälter och våren kommer: beställ i god tid! Ge mig ett par veckor att planera leveransrutterna så alla får billigare leveranser. Kraftigt snöfall kan också förstöra redan planerade leveranser, vänta inte i sista stund med era beställningar!

Just nu är jag utan lastbil, den har fått mycket stryk på de dåliga vintervägarna och behöver repareras. Jag räknar med att vara utan lastbil i cirka en veckas tid. Jag har några pallar pellets hemma i Hälleforsnäs, förhoppningsvis räcker de till alla som behöver pellets under veckan som kommer. Eftersom jag inte har någon lastbil så är det naturligtvis avhämtning som gäller.


2010-12-27
Ni kan inte skicka in några beställningar via SMS tills vidare. Displayen på min mobiltelefon har gått sönder och jag kan inte läsa några meddelanden eller missade samtal innan jag har fått en ny telefon. Skicka hellre e-post! Mejla till: pellets@halleforsnas.se


2010-12-23
Lastbilen jag levererar pellets med har stått hemma under stora delar av december månad. Vi har varit sjuka under stora delen av december i vår familj. Om inte jag har varit däckad av influensan så är min lilla dotter eller hennes mor varit det. Den snörika och kalla vintern som kom så tidigt i år har också påverkat leveranserna. Vissa dagar har det helt enkelt inte varit säkert att ta sig på vägarna.

Menjag tror att alla mina kunder som har beställt i god tid har även fått sina pellets. Det har blivit små förseningar och omplaneringar men mina kunder har varit, för det mesta, väldigt förstående. De vet hur svårt det är att leverera pellets på vintern. Det går inte alltid förutse vädret — eller till exempel insjuknande i influensa.

Det är tidigt morgon och just nu är det -25°C ute. Jag hade tänkt att köra en sista runda med pellets under dagen men det får vänta. Det är för kallt för både kroppen och maskinerna att ta sig ut nu. God jul och gott nytt år på er!


2010-11-29
Jag har dåligt med pellets för avhämtning för tillfället. Det kommer mer men inte i dag. Senast onsdag (1/10) finns det mer pellets hemma. Vi har varit sjuka i familjen och därför inte kunnat hämta hem lika mycket pellets som vanligt.


2010-11-13
Så har vintern visat sig redan här i Sörmland, det har snöat ordentligt redan ett par gånger. Många av mina kunder har lärt sig av förra året att det är mycket bättre att få sina pellets levererade när det fortfarande är barmark. Många har rensat i sina källare för att få plats med hela vinterns förbrukning av pellets eller skaffat en presenning foch förvarar sina pellets under presenningen utomhus.

Men det är inte alla som kan eller vill köpa så många pallar åt gången. Om du tillhör dem och måste beställa en mindre mängd värmepellets lite då och då, vill jag ge detta råd: Beställ i god tid! Det som jag också lärde mig av förra vinterns ibland smått kaotiska snöförhållanden var att hålla mig hemma med lastbilen när det finns en stor risk att man hamnar i ett dike i stället för dit man ska eller fastnar med bilen på kundens gårdsplan. Det är ingen idé att utmana ödet som jag gjorde så många gånger i vintras. Ingen kund blev utan pellets men förra vintern höll på att ta knäcken av mig, både fysiskt och psykiskt. Bilen fick ta emot mycket stryk den med.

Ring eller mejla inte först när ni har slut med pellets. Ring när ni ser att det börjar ta slut inom ett par veckor. Då har jag möjligheten att planera mina körningar bättre och ta bättre hänsyn till väderförhållandena. Och ni slipper vänta på pelletsen.

Om ni hämtar själv era pellets från Torsbovägen i Hälleforsnäs så behöver ni inte boka långt i förväg. Det finns alltid ett par pallar pellets hemma för avhämtning.


2010-09-02
Just nu planerar jag körningar mot både norra delar av länet och söderut. Det finns plats i bilen för ett par pallar till som ska till Ärla, Hällberga, Kjula, Härad, Strängnäs eller åt det hållet. Jag kan även ta med mig ytterligare ett par pallar pellets när jag ska köra en vända till Nyköping. Jag kör gärna pellets hem till dig om du bor i Bergshammar, Enstaberga, Jönåker, Stigtomta, Vrena eller Bettna.

Beställ nu så får du frakten billigt om du bor på ovan nämnda orter eller i närheten av dem. Mejla till: pellets@halleforsnas.se


2010-08-30
Sommaren, eller åtminstone delar av den, var mycket varm och då gick det knappt åt några pellets alls, inte ens för uppvärmning av varmvatten. Men nu börjar det bli lite kallare tider och folk börjar köpa in lite pellets inför vintern.

Förra vintern i färskt minne vill jag uppmana er att köpa in så mycket som möjligt innan vintern kommer. Det är mycket enklare att leverera pellets vid barmark än när det ligger snö och is överallt. På många ställen kan man helt enkelt inte leverera pellets exakt där man vill under vinterhalvåret, utan det är halkan och snödrivorna som bestämmer var man kan lämpa av pelletspallarna.

Priserna har varit stabila i år och inga prishöjningar är planerade under hösten. Men jag ger er gärna lite bättre pris på frakten om jag kan leverera era pellets vid barmark i stället för mitt i vintern. Jag är billig redan nu men vi kommer säkert överens om ett bra pris för hemleverans. Berätta om era önskemål och skicka gärna ett mejl för en offert! pellets@halleforsnas.se


2010-06-12
Veckorna 29—32 (12 juli—15 augusti) har har BooForssjö semesterstopp för underhåll och service i sin produktionsanläggning. Tillgången till pellets är begränsad under servicestoppen. Hör av er i god tid om ni behöver pellets just i början av augusti — eller köp pellets redan i juni så att du klarar dig över semestermånaderna. Jag ställer av lastbilen i slutet av juni och kommer inte göra några hemlevereranser i juli.


2010-06-10
Om du bor i närheten av Åby eller Enstaberga och behöver ett par pellets under sommaren så passa på att beställa nu! Jag har leveranser till båda ställen i början av midsommarveckan (21—22 juni) och har lite plats i bilen.


2010-05-04
Om du bor i Eskilstunatrakten så har jag en körning ditåt i slutet av veckan eller i början av nästa vecka och jag har plats för flera pelletspallar i bilen. Så om du bor i Hållsta, Skogstorp, Eskilstuna eller exempelvis Hällberga eller Ärla och vill ha pellets inom kort, passa på och beställ nu!


2010-05-01
Det är inte ens sommar riktigt än men jag förvarnar redan: Jag kommer att hålla stängt under juli månad i år. Då gör jag inga pelletsleveranser och kan inte heller lova att jag är ens hemma. Någon gång måste man ha ledigt...

Om ni ser i början av sommaren att ni behöver mer pellets, vänta inte till sista stund utan fyll på i förrådet medan det är fortfarande lätt att få tag i pellets. Eller vänta till sensommaren.


2010-04-28
De säger att sommaren är på väg. Det är lite svårt att hålla med ibland när man vaknar upp på morgonen och ser att det har snöat flera centimeter under natten. Nätterna har varit kalla och det går fortfarande åt pellets för uppvärmning. Den riktiga pelletssäsongen år dock över och jag levererar inte pellets dagligen.

Om jag har långt att köra till er och jag har inga andra körningar åt ert håll så ökar det kostnaden för er hemkörning. Detta gäller naturligtvis bara då om ni inte beställer ett fullt lass. Det kostar i princip lika mycket att köra en eller ett par pallar pellets jämfört med en full bil. Beställ gärna i mycket god tid om ni inte vill eller kan beställa större mängder åt gången. Då har jag längre tid på mig att försöka samordna flera beställningar så att kostnaden per leveransstopp inte blir hutlöst dyr.

Att till exempel köra bara en pall pellets från Forssjö till Eskilstuna är inte speciellt smart. I stället för kanske en hundring per pall i fraktkostnad skulle kunden behöva betala minst 600 kr för att täcka kostnaderna för leveransen.

En möjlighet för att spara pengar är att ni går ihop med grannarna och beställer pellets tillsammans. På det sättet kan ni få billigare frakt och kanske till och med mängdrabatt, beroende på storleken av beställningen. Berätta om era önskemål och skicka gärna ett mejl för en offert! pellets@halleforsnas.se


2010-03-19
Våren är nu på god väg här i Sörmland och snön smälter överallt. Problemen med leveranserna är dock inte över än. Det finns fortfarande höga snövallar som blockerar vägar och infarter från en stor lastbil. Dessutom har många infarter (och även gator) haft tjocka lager hårt packat snö och is under vintern och när de nu smälter så bildar de hav av modd och sörja som den tunga lastbilen lätt fastnar i. Många skogsvägar är fortfarande istäckta, åtminstone delvis, och jag undviker såna vägar så långt det går.

Tänkt på allt detta när ni beställer pellets. Om ni kan vänta ett tag så gör det! Väglaget blir snart bättre och det blir mycket lättare att leverera pellets (där ni vill ha dem)! Om ni bor nära så hämta gärna lite pellets från oss på Torsbovägen i Hälleforsnäs så ni klarar er ett tag till. Ring bara först innan ni kommer. Tel. 0157-401 24 eller 0709-49 05 29.

Ni som vill ha pelletsen levererade, var god skicka in era beställningar i mycket god tid. Beställ gärna redan nu även om ni skulle vilja ha pelletsen levererade på våren.


2010-03-02
Lastbilen är nu i körbart skick och jag kunde göra mina första pelletsleveranser. Naturligtvis fastnade jag i den tjocka snön på första kundens gårdsplan och över huvud taget tog leveranserna mycket längre tid än jag hade räknat med. Det är skrämmande att se hur mycket snö och modd det finns på gator och vägar och hur lite plats man har lämnat för trafiken. För att inte tala om vissa gårdsplan.

Något som man måste tänka på i dessa tider att det måste finnas plats för en lastbil med långt axelavstånd att kunna svänga/backa in på gårdsplanen eller vart man nu vill ha sina pellets levererade. På ett ställe fick vi nöja oss med att lämna pelletsen på gatan utanför för det fanns inte tillräckligt med plats vid infarten att kunna backa in bilen. Snövallarna intill infarten var stenhårda och vi kunde inte köra in. Svängradien på en lastbil är helt enkelt större än på en vanlig personbil. Det behövs mer plats. Tänk på det när ni skottar!

Den enorma mängen snö har gjort leveranserna av pellets väldigt mycket svårare. Om ni kan vänta med era beställningar tills denna snömängd har smält bort så gör det!


2010-02-25
Jag kan inte leverera några pellets i dag (se gårdagens inlägg). Men delar till lastbilen är redan på väg och och allt går bra är lastbilen lagad inom ett par dagar.

Jag har meddelat kunderna som skulle ha fått pellets denna vecka. Vi beklagar föseningen och börjar leverera igen så snart det bara är möjligt!

Jag har några pallar pellets hemma så det går bra att hämta själv här på Torsbovägen i Hälleforsnäs.


2010-02-24
I dag hämtade jag första lasset pellets efter några dagars uppehåll. Det skulle jag inte ha gjort. På hemvägen körde jag nämligen i dike. Efter ett par timmars slit fick bärgaren loss mig från snödrivan och jag kunde halta mig hem, men nu kan jag inte köra bilen längre. Ett par plattjärn vid bakaxeln hade gått av vid avåkningen och slitit ett hål i en av gummibälgarna på luftfjädringen. Bälgen höll ända hem men på här gården gick det hål i i den. Bilen ör obrukbar tills felet är åtgärdat.

Med andra ord: Jag kan inte leverera några pellets tills felet är åtgärdat. Förhoppningsvis går detta väldigt snabbt. Jag är väldigt beroende av lastbilen.


2010-02-20
Nu är dags igen att låta lastbilen stå. SMHI varnar för snöstorm och det är inte tillrådligt att ta sig ut på vägarna. Jag har varit ute en sväng och kan konstatera detsamma: stanna hemma om du kan. Vinden blåser snödrivor på vägarna och det är lätt att hamna i en trafikolycka.

Jag levererar gärna pellets till er igen när det värsta ovädret har gått förbi och vägarna är ordentligt plogade igen.


2010-02-06
Nu när vädret har blivit mildare har kommersen med värmepellets också lugnat ner sig. Detta välkomnar jag gladeligen, januari månad var en mycket hektisk månad med många tunga pelletsleveranser och nu mår inte min rygg bra. Jag har nästan inga beställningar på pellets för tillfället och jag hoppas faktiskt att jag får vila ryggen i åtminstone ett par dagar till.

För första gången gjorde jag ett medvetet val att inte fylla på lagret hemma inför helgen och har därmed inte så mycket pellets hemma för avhämtning. Jag valde helt enkelt att vila ryggen i stället för att hämta mer pellets i fredags.

Om ni får slut på pellets under helgen kan ni få hämta enstaka säckar så att ni klarar er till nästa vecka men tyvärr så har jag inte tillräckligt med pellets hemma så att ni kunde hämta en hel pall eller mer. Ni får helt enkelt vänta ett par dagar.


2010-01-27
Så här på morgonkvisten har det ännu inte kommit någon snö att tala om men det ska snöa rejält under dagen. Då står min lastbil här på gården, jag gör inga leveranser innan snöovädret har passerat.


2010-01-26
SMHI lovar snöoväder från och med onsdag. Då vill jag gärna slippa köra lastbil om det inte är absolut nödvändigt. Vi har fått nog av oskottade infarter och oplogade vägar. Senast igår kväll satt vi fast i en snödriva på landsorten utanför Stigtomta. Efter många om och men kom vi loss från snödrivan, tack vare en hjälpsam och envis traktorförare från orten.

Jag uppmanar igen er att hämta era pellets själva, om ni bara kan. Jag levererar gärna pellets till er igen när det värsta ovädret har gått förbi. Min lastbil bara slirar och kommer ingenvart på det halkiga underlaget.


2010-01-21
Under en kort tid var det brist på pellets hos tillverkaren. Under en längre tid hade man sålt dubbelt så mycket pellets som man hann tillverka och till slut tog förråden slut. Men åtgärden med att sätta in extra personal på nätterna och helgerna hjälpte. Nu är situationen stabiliserat igen och förråden fyllda. Dessutom är det inte alls lika kallt som det var i början av månaden och därmed går det inte åt så förbaskat mycket pellets som det gjorde när utetempmätaren visade -26°C.

Nu kan jag alltså leverera som vanligt. Se till bara att skotta bort snön och sanda där det behövs så att jag inte kör fast med min lastbil. :-)

På måndagen den 25 januari ska jag leverera pellets till Stigtomta och Jönåker. Det finns plats i bilen för ett par pallar till. Beställ nu så får du frakten billigt om du bor någonstans i krokarna eller på vägen dit. Mejla till: pellets@halleforsnas.se


2010-01-14
Den rekordkalla vintern har ökat efterfrågan av pellets markant. Vissa säger att man behovet av pellets har i vinter ökat till det dubbla jämfört med normala vintrar. Pelletleverantörerna har svårt att tillverka lika mycket pellets som skulle behövas och så även BooForssjö Energi.

Jag har nu fått höra att BooForssjö Energi för tillfället inte kan leverera pellets till alla behövande. Förråden börjar bli tomma och efterfrågan stor. Enligt marknadschefen Per Stenegard har man satt in extra personal och hoppas på att situationen stabiliserats i början av vecka 4, alltså om en och en halv vecka. Innan dess är det tyvärr en begränsad tillgång av pellets.

Därför måste jag prioritera mina kunder som är i behov av pellets just nu. Har du helt slut med pellets ellert klarar du dig till vecka 4?
Om du inte gör, kan du möjligen hämta några enstaka säckar (t ex 12 säckar) från oss i Hälleforsnäs så att du klarar dig tills vi får mer pellets igen. Jag har fortfarande pellets hemma men jag vet inte om jag kan fylla på mina förråd under följande vecka.

Som alltid, rekommenderar jag er att beställa era pellets i god tid. Då är chansen större att ni får era pellets då ni vill.


2010-01-06
Det kalla vädret fortsätter. I natt mättes närmare -30°C inte långt härifrån. Vi hade inte lika kallt här i Hälleforsnäs men en bra bit under -20°C tror jag att det var i alla fall. Tyvärr så har vi ingen fungerande utetemperaturmätare för tillfället.

När det är så här kallt och kylan varar länge finns det många som har underskattat sin förbrukning av pellets. Det nya året har börjat med många pelletsleveranser och långa dagar. Varje leverans tar längre tid än vanligt och risken för olyckor ökar avsevärt vid halkigt underlag. Därför uppmanar jag er som bor nära eller i Hälleforsnäs att hämta era pellets själva, om ni bara kan. Jag levererar gärna pellets till er igen när man slipper snödrivorna och den extrema kylan.

Kylan och snön gör leveranserna av pellets svårare. Än så länge har jag kunnat starta lastbilsmotorn varje morgon men bakgavelliften och pallvagnen har fungerat trögt. Hydrauloljan i systemen blir tröga vid kyla.

Det är dock snön och halkan som har orsakat mest besvär. Jag har fastnat med lastbilen på kundernas gårdsplan och vid ett par tillfällen har jag inte kunnat köra in på gården på grund av en snövall som har stoppat farten. Ibland krävs det inte stora hinder för att stroppa lastbilen om det är halt. Lastbilsdäcken är odubbade och varma däck på isigt underlag kan vara en hopplös kombination.

Vid ett tillfälle kom jag inte upp från kundens gårdsplan till gatan utan bärgarhjälp.

Just nu har jag sex pallar pellets på lastbilsflaket och jag hämtar mer när det behövs. Kom gärna att hämta pellets från oss på Torsbovägen i Hälleforsnäs. Men ring alltid först! Jag har telefonnummer 0157-401 24 (hem) och 0709-49 05 29 (mobil).

Ni som vill ha pelletsen levererade, var god skicka in era beställningar i god tid. Berätta om era önskemål och skicka gärna ett mejl för en offert! pellets@halleforsnas.se2009-12-15
Det utlövades snökaos i östra Svealand och jag passade på att leverera pellets till Torshälla, Hälleforsnäs, Stjärnhov och Trosa innan snön kom. Det var i går. I slutet av förra veckan och i helgen levererade jag pellets i Kjula, Flen, Stora Sundby, Hällberga och Valla. Årstiden då beställningarna börjar välla in har kommit — med snön och kylan!

Det finns fortfarande plats i lasset som ska mot Åkers Styckebruk vid något passande tillfälle före jul. Hör av er om ni bor i krokarna och vill att vi ska lasta på ett par pallar till er också! :-)


2009-12-09
Jag håller stängt vid jul, mellandagarna och nyår (24/12 — 3/1). Passa på att beställa pellets i god tid innan julhelgerna om det börjar ta slut! Från och med måndagen den 4 januari 2010 har jag öppet igen som vanligt.


2009-12-07
Jag håller på att planera mina pelletsleveranser. Jag ska till Åkers Styckebruk inom ett par veckor och det finns plats i bilen för ett par pallar till. Beställ nu så får du frakten billigt om du bor i Åker eller på vägen dit. Mejla till: pellets@halleforsnas.se


2009-11-26
Jag har kunnat leverera pellets igen sedan tisdags morse. Den stora lastbilen är nu lagad. Det är bara beställa!


2009-11-15
En man från Veddinge, Halland, ville väldigt gärna köpa min lilla lastbil som har mest stått på gården som reservbil. Jag skulle nog kunnat använda bilen under tiden den större lastbilen är på reparation men han kom ända från Halland så han fick köpa bilen...

Den lilla Folkan såldes alltså i dag. Det gör att jag inte kan leverera pellets under veckan som kommer (v. 47) men jag ska få min Volvo från lagning i slutet av veckan så från och med vecka 48 är det full rulle som gäller igen!

Jag fraktade hem en hel del pellets innan jag körde Volvon till verkstaden så det finns pellets hemma om ni kan hämta från Hälleforsnäs. Men ring alltid först! Jag har telefonnummer 0157-401 24 (hem) och 0709-49 05 29 (mobil). E-post: pellets@halleforsnas.se

Jag har förresten lagt upp en gästbok på denna hemsida. Använd den gärna men använd vänlig ton, tack. Inga reklam tillåts.


2009-11-10
Nu är det bestämt att jag ska köra lastbilen till Sala torsdagen den 12 november och jag räknar med att vara utan bilen en veckas tid. Det betyder alltså att jag inte kan göra några (större) pelletsleveranser under vecka 47. Det ska dock finnas gott om pellets hemma om ni kan hämta själv från Hälleforsnäs.


2009-11-09
Nu ska lastbilen på reparation efter skadan som uppstod vid det olyckliga mötet med timmerbilen den 15 september. Det tog nästan två månader att ordna allt pappersarbete med polisanmälan, försäkringsbolag, Trafikförsäkringsföreningen och företaget som ska laga lastbilen. I varje fall ska bilen nu till reparation i Sala (Sala Kaross) och jag undrar om det är någon som skulle vilja få pellets levererat längs vägen, nu när jag ändå har vägarna förbi.

Jag kör alltså via eller i närheten av Eskilstuna, Kvicksund och Västerås, vägarna 53 och 67. Jag kör till Sala torsdagen den 12 november. Om ni bor längs min rutt och vill ha en billig hemleverans, nu är rätt tid att kontakta mig! Först till kvarn...
Jag kan inte ta hur många pallar som helst med mig.

Lastbilen kommer som sagt att vara i reparation och jag får leva utan den under några dagar. Inga större leveranser kan göras under tiden. Jag har kört hem ett 20-tal pallar pellets, vilket borde räcka under tiden för de kunder som hämtar sina pellets från Hälleforsnäs. Jag har min lilla lastbil, LT55:an, fortfarade kvar och kan köra ett par pallar åt gången med den men jag kommer inte att göra några längre leveranser med den. Men ni får gärna beställa leverans för nästa vecka, då jag får min stora lastbil tillbaka.

Berätta om dina önskemål och skicka gärna ett mejl för en offert!
pellets@halleforsnas.se

Över huvud taget, om du gör din beställning i god tid och kan vänta lite på leveransen går det ofta att samordna körningar och på det sättet få ner kostnaderna för hemleveransen även vid mindre beställningar (ett par pallar åt gången). Jag utgår ifrån Hälleforsnäs i Flens kommun och Forssjö utanför Katrineholm, se karta nedan.

karta över Sörmland


Här är en kommunkarta över Sörmland:

karta över Sörmland2009-10-26
Nu har vi pellets hemma igen.


2009-10-24
Jag vill bara meddela att vi inte längre har några hela pallar pellets hemma denna helg. En kund från Taxinge kom och köpte precis den sista pallen. Nu har vi endast ett dussin säckar kvar hemma. Vi får mer pellets på måndag förmiddag.


2009-10-02
Pelletssäckarna från BooForssjö får ett nytt utseende (se ovan) och pelletsen ett nytt varumärke. Nu ska produkten heta Svensk Träpellets och tillverkaren BooForssjö Energi. Förutom en ny design, ska säcken numera även innehålla mer konsumentinformation, bland annat innehållsförteckning och förpackningsdatum. Innehållet är dock detsamma som tidigare.

Pelletssäckar av den gamla modellen finns kvar i omloppet men kommer bytas ut successivt inom kort.


2009-09-16
Från och med fredag gäller den nya prislistan. Många gamla och öven nya kunder har passat på att fylla sina förråd inför vintern före prisjusteringen. Det har kommit in många beställningar men inte fler än vi har kunnat leverera. Vi (min sambo Sofia och jag) har tagit det säkre före det osäkra och kört långa dagar hittills för att kunna möta efterfrågan. Det är sällan vi har varit hemma före åtta—nio på kvällen.

Tur det. I går, på väg att levererad pellets i Lista, hände det en olycka med vår lastbil på väg 214. Mötande timmerbil i hög fart hamnade lite på vår sida av vägbanan och släpet svajade till lite i ytterkurvan. Pang! En del av lasset träffade vår hytt och skåpet. Bakspegeln försvann med sina infästningar, förardörren bändes lite och sidorutan gick i tusen bitar. En bit av en stock gick in i lastutrymmet ioch gjorde ett hål i väggen. Det var bara tur att inget allvarligare hände. Jag fick en liten smäll i sidan av huvudet och fick lite skrapsåg av glassplittret men kunde stanna bilen i lugn och ro. Vi båda var mest skakade av händelsen men annars oskadda.

Bilen och skåpet kräver reparation men vi kan nog ändå leverera de återstående beställningarna under dagen och i morgon — med en bit byggplast i stället för sidorutan och utan vänster backspegel... På fredag lämnar vi bilen på lagning och då blir det säkert en liten paus med åtminstone större och längre leveranser. Vi har vår lilla lastbil också men den är inte så lämpad för längre sträckor och får plats med bara tre-fyra pallar åt gången.


2009-09-10
En vecka kvar till prishöjningen! Nu har det verkligen tagit fart, vi levererar pellets hela dagarna. Om ni vill få pellets hemlevererat före fredagen den 18 september så får ni snabba på. Jag har en hel del körningar nästa vecka och levererar i turordning så mycket jag hinner.

Jag kan ta emot ytterligare några beställningar. Och om ni bor någonstans i närheten av Stigtomta (mellan Nyköping och Bettna), passa på att beställa nu, jag har en beställning åt det hållet och det finns plats i bilen för några pallar till. Detsamma gäller Hällberga (mellan Eskilstuna och Ärla) och även Skebokvarn (mellan Flen och Sparreholm). Ni tjänar på det eftersom jag inte behöver ta lika mycket betalt för frakten när jag kan göra flera leveranser i samma område.


2009-09-04
Nu är det två veckor kvar till prishöjningen. En kund undrade om han kunde betala sina pellets nu och få dem levererade om ett par månader i stället. Tyvärr så kan jag inte göra detta. Jag har inga lokaler där jag kan bevara pellets för kundens räkning under längre tider. Det lägre (nuvarande) priset gäller för pellets jag kan leverera senast den 18 september 2009. Sedan höjs priset med 150 kronor per pall.

Betalningen däremot är någonting som jag kan vara mera flexibel med. Om du vill fylla dina förråd men inte kan betala dina pellets på en gång så kan vi möjligen lösa det på något sätt. Lite längre kredit (normalt 20 dagar) och även delbetalning kan komma i fråga — förutsatt att du har skött din ekonomi.


2009-08-30
Många passar på att fylla sina pelletsförråd innan prishöjningen den 18 september. Detta passar mig utmärkt, det är i många fall lättare att leverera pellets nu än när det är som kallast. Halkigt underlag och snö försvårar förflyttningen av tunga pelletspallar till önskat ställe på gården.

Till nästa vecka planerar jag att köra pellets åtminstone mot Ärla och Barva, till Eskilstuna och Borsökna och eventuellt även till Björnlunda (via Malmköping, Sparreholm och Stjärnhov). Om du bor någonstans i närheten av de nämnda orterna och behöver pellets, kontakta mig nu så får du ett bra pris på leveransen!

Över huvud taget, om du gör din beställning i god tid och kan vänta lite på leveransen går det ofta att samordna körningar och på det sättet få ner kostnaderna för hemleveransen även vid mindre beställningar (ett par pallar åt gången). Jag utgår ifrån Hälleforsnäs i Flens kommun, se karta nedan.

Berätta om dina önskemål och skicka gärna ett mejl för en offert!
pellets@halleforsnas.se


2009-08-20
Priserna ökar igen. BooForssjö har inte höjt priserna lika mycket och lika ofta som många andra pelletstillverkare, trots högre råvarupriser och ökad efterfråga. Men nu är det dags för en prisjustering. Jag fick precis ett telefonsamtal från försäljningschefen på BooForssjö. Han berättade om den kommande prishöjningen. Vi blir tvungna att höja priserna med 150 kronor per pall. Från och med den 18 september kostar en pall med pellets 2350 kronor. Vid köp av sex pallar eller fler ger jag rabatt 50 kronor per pelletspall. Priset för EUR-returpallen förblir densamma, 50 kronor. Alla priser inklusive moms.

Passa på att beställa pellets före prisökningen på knappa sju procent så att jag hinner leverera dem till er före den 18 september!

2009-08-16
Nu har jag haft min semester. Ni är välkomna att ringa, mejla eller SMS:a era beställningar, vi har öppet som vanligt igen. Ett par kunder har redan fått lite pellets men officiellt öppnar jag igen i morgon, måndag.


2009-07-28
Vi har fortfarande öppet till slutet av vecka 31 men har stängt veckorna 32 och 33 (1—16 augusti). Ni kan beställa pellets för senare leverans via telefonsvararen på hemtelefonen 0157-40124 eller allra helst via e-mejl. Var god ring inte till mobilen eftersom jag befinner mig utomlands.

Ha en trevlig fortsättning på sommaren!


2009-07-11
Så här mitt i sommaren går det normalt inte åt så mycket pellets för att värma upp husen. Men man behöver fortfarande varmvatten och det kommer beställningar på pellets lite då och då. Försök att ha lite framförhållning, ring eller mejla inte när pelletsen är slut utan var i god tid. Det är semestertider och det påverkar även tillgången till pellets. Det kanske tar en vecka eller i värsta fall flera veckor innan ni kan få er beställning levererad. Även jag behöver semester och kommer inte att vara hemma hela sommaren.

Prislistan från den 1 mars 2009 gäller fortfarande. Inga prisändringar är annonserade än så länge.


2009-03-08
Den värsta ruschen har nu lugnat ner sig. Prishöjningen på 100 kr per pall vid månadsskiftet märktes under de två sista veckorna i februari. Många av mina kunder passade på at fylla på i sina pelletsförråd innan priserna höjdes och jag hade fullt upp med att hinna med att leverera. Många nya kunder syntes också till, dels på grund av ett haveri på pelletsanläggningen på sågverket i Hälleforsnäs. De kunde inte tillverka några pellets och el hel del av kunderna vände sig till mig i stället.

Under de senaste veckorna har jag fått många nya kunder, inte bara i Hälleforsnäs, utan även i Hällberga, Sköldinge, Borsökna (utanför Eskilstuna), Åby (utanför Norrköping), Jönåker, Sparreholm, Enhörna (utanför Södertälje), Vansö (utanför Strängnäs), Magla och Barva (båda små orter utanför Eskilstuna).

Med den nya lastbilen kan ta med mig flera pallar pellets och då kan jag leverera till flera kunder längs på en och samma resa. Det gör frakterna mera kostnadseffektiva. Det gäller bara att få flera beställningar längs samma rutt och behöver jag ofta några dagar på mig att kunna vänta in beställningar och planera mina rutter. Gör dina beställningar i god tid! Då får du troligtvis bättre pris på hemleveransen.

Så här ser den nyinköpta lastbilen ut:

 
BooForssjö pellets

2009-02-27
Beställningarna fortsätter att strömma in. Egentligen skulle jag behövt en lite större lastbil redan från början, men jag har varit mycket försiktig med investeringar. I varje fall köpte jag i veckan en lite större lastbil för att leverera pellets med. Jag kan nu leverera dubbelt så mycket pellets åt gången. Åtta pallar ska inte vara något problem.

2009-02-12
Intresset för att köpa på sig pellets innan prishöjningen den 1 mars har varit måttligt. Höjningen, en hundring per pall, välkomnas naturligtvis inte av någon, men skrämmer inte heller bort kunderna. Visst, många passar på att beställa sina pellets vid slutet av februari i stället för början av mars för att spara några hundralappar men annars har jag inte sett någon köphysteri. Beställningar kommer i lagom ström. Jag kan fortfarande leverera pellets på kort varsel om det krisar.


2009-02-02
En prishöjning är på gång. Många andra pelletstillverkare har redan höjt sina priser och BooForssjö följer efter. Även jag blir tvungen att justera mina priser. Från och med den 1 mars höjer jag mina priser med lite drygt hundra kronor per pall. Passa på att beställa så mycket ni kan innan prisföjningen. Beställ i god tid så att jag hinner leverera under februari månad så sparar ni minst en hundralapp för varje pall ni handlar.

Nya beställningar dimper in, fler och fler väljer att köpa av mig. Förmodligen för att jag levererar så billigt. Nya leveransorter: Björnlunda, Hällberga, Nyköping.


2009-01-24
Som tur var så höll inte den smällkalla vintern så länge, åtminstone här i Sörmland är det plusgrader igen. Det riktigt kalla vintervädret höll inte så länge, någon vecka eller så. Men husen behöver värmas upp trots att det har blivit varmare. Det dyker upp nya kunder nästan dagligen och de flesta kunderna kommer igen. Det är roligt att folk är nöjda med mina pellets.

Den längsta leveransen jag kört hittills var till Nacka, Stockholm. Någonstans där måste gränsen gå, jag kan inte vara borta hela dagen och leverera några pallar pellets, det är inte ekonomiskt försvarbart, inte för kunden eller för mig. Det blir för dyrt helt enkelt. Men jag levererade ändå till Nacka, och lovade leverera igen. Naturligtvis tog jag betalt för frakten. Tydligen var jag ändå billigare än levererantörerna på 08-området.

Andra nya ställen jag har fått kunder på: Lista, Malmköping och Flen. Kanske finns det några fler orter, kanhända att jag har missat någon. Det är roligt att fler och fler bestämmer dsig för att handla hos mig. Vad jag förstår så har jag konkurrenskraftiga priser och kvaliteten på BooForssjö pellets är erkänt hög. Vid jämförelser mellan olika värmepellets har BooForssjös pellets ofta hamnat bland de bästa i landet, bland annat i Dagens Industris oberoende tester av olika pelletssorter.


2009-01-08
Början av januari har varit mycket kall. Många vill fylla på sina pelletsförråd och det har varit bråda dagar för mig, lik för många andra pelletsförsäljare. Pelletstillverkarna hinner nätt och jämnt täcka behovet av värmepellets. Inte nog med att svenksa folket vill köpa extra mycket pellets just nu, även danskarna vill köpa samma pellets. Svenska kronan är svag och det Sverige till ett lågprisland för till exempel danskarna.

Men än så länge har pelletsen räckt till, åtminstone hos BooForssjö. Men räkna med åtminstone ett par dagars leveranstid. Än så länge har jag inte hunnit bygga upp något lager med pellets hemma utan allt jag hunnit hämta från fabriken har gått direkt till kunderna. Några säckar har jag alltid hemma i fall det skulle vara kris.


2008-12-19
Jag håller stängt mellan 21 december 2008 och 4 januari 2009 och kan inte serva er under tiden, jag ska resa bort över julen och nyår. Hör av er igen den 5 januari, eller skicka in era beställningar via e-post: pellets@halleforsnas.se.


2008-12-02
Jag är glad att så många nya kunder har hittat min websida på Internet och bestämt sig för att börja handla sina pellets i Hälleforsnäs. Bara under den gångna veckan har jag fått fått besök av nya kunder från bland annat Näshulta och Valla — och i morgon kommer en från Södertälje för att hämta två pallar pellets. Det är ganska långt att köra men det avskräcker inte kunden. ”Det är bra pris och bra pellets”, sa han. Det är sant. Jag glömde fråga om han tänker även passa på att besöka outletbutiken Lager 157 när han ändå besöker Hälleforsnäs.

Många verkar föredra att handfla från en liten aktör, från en egenföretagare som jag. Visst, jag har ingen dyr maskinpark att stoltsera med utan får nöja oss att köra mina pellets i en 20 år gammal liten lastbil. Pelletsen förflyttar jag med muskelkraft, med en pallvagn som enda hjälpmedel. Jag har inte ens någon truck som jag kan lyfta upp pelletspallar på kundens släpvagn. Men ändå har vi kunnat lasta på pelletsplalarna till kundens fordon utan några problem. Vi har lastat från en lastbil till en annan genom att backa bilarna mot varandra, baklift mot baklift och helt enkelt skjutit pallarna från en bil till en annan med pallvagnen. Eller så har vi lastat hela pallar direkt på en släpkärra genom att sänka ner pelletspallen på lastbilens baklift till kärrans nivå och ställt en aluminiumdurkplåt emellan som en landgång. Det går alltså ganska bra att lasta på även hela pallar till andra fordon, bara jag har pellets i lastbilen. Det är viktigt att ni hör av er innan ni kommer för att hämta pellets!

Jag kan naturligtvis köra pallarna hem till er också, slå bara en signal så kan jag säga hur mycket det skulle kosta för just er. Ju närmare, desto billigare. Ibland är jag givmild och kör pelletsen hem till folk utan att ta någon extra betalning för det, till exempel om det handlar om en enkel avlastning på vägen mellan Forssjö och Hälleforsnäs. Men om det blir extra körning och tar lång tid för mig, då måste jag naturligtvis ta extra betalt. Ring och kolla vad det skulle kosta för er att får pelletspallarna hemkörda!


2008-11-22
När jag skriver dessa rader är marken täckt med snö och is och det har varit ganska kallt på nätterna, neråt tio minusgrader. Väglaget är halt, men jag kan leverera pellets med min lilla lastbil trots halkan. Jag vill bara att ni sandar ordentligt på era tomter där lastbilen måste komma fram, framför allt om det lutar. Likaså där man lastar av pelletspallarna. Hjulen på pallvagnen måste få fäste.

Om ni har grusplan eller annat mjukt underlag där pelletsen ska av lastbilen, kan ni skaffa en plywoodskiva eller något annat stumt och plant underlag, där pallarna ska lastas av. Annars sjunker pallvagnen i gruset och är omöjligt att rucka med över 800 kg pellets på.

Just nu bjuder jag på hemleveransen i Hälleforsnäs och närområde vid beställning av två eller fler pallar pellets. Men för att slippa olyckor och att leveransen ska ske smidigt till så vill jag att ni ser till att det inte är halt. Och fixar plywood- eller spånskivor som underlag vid behov. Ring mig om du är osäker, tel. 0157-401 24 eller 0709-49 05 29. Erbjudandet gäller fram till den 21 december 2008.

2008-11-01
Så har det blivit vinter, hastigt och lustigt. Och vår pelletsleverantör justerar sina priser, sommarpristabellen gäller inte längre. Jag kommer inte höja mina priser, men jag kan inte längre bjuda på frakten, åtminstone inte vid mindre beställningar. Om du vill lägga en större order så kan vi diskutera saken.

Jag har fått många nya kunder sedan jag skrev förra inlägget, bland annat i Katrineholm, Torshälla, Bäckåsen, Flenmo, Orrhammar — och i Hälleforsnäs. Kvaliteten på BooForssjö pellets har fått mycket beröm, både av mina kunder och bland annat en pelletspannamöntör. Visst, pelletsen jag säljer håller mycket hög och jämt kvalitet, vilket är en förutsättning för ett välfungerande pelletsuppvärmningssystem.

Vi själva värmer naturligtvis med pellets och efter ett ras av matningsskruv på grund av undermåliga pellets som maldes sönder av skruven snålar vi inte längre. Det viktiga är att systemet fungerar. Det ska vara kvalitetspellets och då helst i säckar. Vi har en tretonns pelletsförråd och har gått över från bulk till säckar, trots att det kräver mer arbete. En del av pelletsen blåstes sönder vid påfyllningen och detta orsakade stopp i matningsskruven varje gång förrådet började bli tomt. Det sista som blev kvar i förrådet var helt enkelt sågspån och inga pellets. Genom att fylla förrådet för hand, från 16-kilos säckar, har vi alltid 100% pellets i förrådet och har sluppit allt vad sågspån heter. Inte ett enda driftstopp sedan vi gick över till dessa pellets i vintras!

2008-10-16
Hösten har kommit och många har börjat fylla på sina pelletsförråd. En leverantör i Eskilstuna har tydligen lagt ned sin verksamhet och många av kunderna har vänt sig till mig i stället. Nya kunder är alltid välkomna! Jag har hunnit leverera pellets till Sparreholm, Skebokvarn, Stora Sundby, Skogstorp, Ärla och Hälleforsnäs. Många av de nya kunderna har vänt sig till mig efter att någon de känner har rekommenderat mig. I ett fall var det sotaren som rekommenderade mig som pelletsleverantör. Detta glädjer mig.

Pelletspriserna stiger när den kalla årstiden kommer. Även BooForssjö justerar sina priser. I början av november höjs leverantörspriserna ut till återförsäljarna, men jag höjer inte mina listpriser. Inte än i alla fall. Tvärtom. Jag bjuder på frakten fram till den 31 oktober. Om du bor inom någorlunda rimligt avstånd från byarna Forssjö, Valla, Flodafors, Granhed eller Hälleforsnäs (går att diskutera) så levererar jag gratis till din tomtgräns. Om du bor nära Hälleforsnäs kan jag köra hem gratis även vid små beställningar, vid längre avstånd kan jag kräva att du köper minst två eller tre pallar för att få gratis hemleverans. Ring eller mejla för att diskutera saken!

Just nu, vid de senaste dagarna har jag inte varit så anträffbar via mejl eller telefon, vilket jag beklagar. Orsaken till detta är att vi har fått familjeutökning. Min sambo Sofia födde förra veckan en välskapt flicka och tjejernas välfärd har naturligtvis kommit i första hand. Men lämna gärna meddelande i telefonsvararen eller skicka mejl så kontaktar jag dig så fort jag kan! Jag lovar.

2008-09-19
Efter en lugn sommar börjar pelletsförsäljningen ta fart. Jag har fått många nya kunder, både i Hälleforsnäs och i grannkommunerna. Tidigare kunde jag inte erbjuda hemleverans utanför Hälleforsnäs, men numera kan jag ordna transport av pellets även längre sträckor.

Vid mindre beställningar (max fyra pallar åt gången) kan jag leverera själv, med den nyinköpta lilla lastbilen med baklift. Större beställningar lejer jag ut till en fraktfirma, som hämtar direkt från pelletsfarbriken i Forssjö. Kostnaden för frakten kommer vi överens om vid beställning. Kortare sträcka och större beställning ger bättre förhandlingsläge...

Så här ser den nyinköpta (bilen är inte ny utan väl begagnad) lastbilen, en VW LT55, ut:
BooForssjö pellets

Återförsäljare av BooForssjö träpellets i Hälleforsnäs:
.
Jarmo Haapamäki
Torsbovägen 7
640 30 Hälleforsnäs
tel. 0157- 401 24, 0709- 49 05 29

.
pellets@halleforsnas.se

Öppet varje dag 10—18 eller enligt överenskommelse.
Ring alltid innan du kommer!


Sidan senast uppdaterad 2013-04-11 13:21


Hälleforsnäs Webdesign